Muziek theorie

Is jouw passie voor muziek zo groot dat je niets liever wilt dan muziek schrijven, optreden en in de studio zitten? Dan is misschien een conservatorium of rockacademie wat voor jou!
Als jij je zou willen inschrijven voor zo’n opleiding, dan volgt er eerst een toelatingsexamen. Dit examen moet je halen voordat je daar mag studeren. Per discipline worden er namelijk maar +/_ vijf mensen aangenomen. Bijvoorbeeld vijf gitaristen, vijf bassisten, vijf vocalisten, vijf drummers. Vanwege het geringe aantal plekken en de hoge toestroom van mensen die zo’n studie willen doen houden deze scholen toelatingsexamens.

Globaal gezien gaat een toelatingsexamen als volgt:

  1. Je moet een toelatingsfilmpje/audio fragment insturen.
  2. Mocht je dan goed worden gevonden, word je uitgenodigd om een auditie te doen.
  3. Tijdens deze auditie wordt je muzikale kennis, vaardigheden en gehoor (solfège) getest. Is dit allemaal goed, kom je in een groep van mensen die toelaatbaar zijn.
  4. Als de auditierondes over zijn, selecteert men de beste vijf musici. Zij worden uitgenodigd om volgend schooljaar te starten op de opleiding.

Doordat wij beiden zijn afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam (Codarts), hebben wij de nodige ervaring om jou in dat proces te begeleiden. Wij weten zeer goed waar men bij audities op let en wat men belangrijk vindt.

Wij bieden een totaalpakket aan waarin wij je individueel coachen. Ook wordt jouw band/groep gecoacht en kan je je muzikale kennis en
gehoor verder ontwikkelen.

Mocht je interesse hebben in een aansluitend pakket, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Speciaal voor jou

Op maat gemaakt

Vul onderstaand formulier in voor een prijsindicatie van de voorbereiding voor het conservatorium. De inhoud van de lessen worden van te voren besproken. Om zo een goed beeld te vormen van de specifieke wensen en behoeften.

Vraag een offerte aan

Contact

Contact

06 213 333 23
Platinastraat 12E
2872 ZX Schoonhoven

Silver Sound Studio  © 2024

Silver Sound Studio V.O.F.  - 85033251