Algemene Muzikale Vorming

Wat zeggen veel kinderen tegenwoordig als je vraagt wat ze willen worden? DJ! Door de technologische ontwikkelingen, vele muzikale apps en de succesverhalen van vele Nederlandse DJs, zijn er steeds meer kinderen die het wel zien zitten om wat meer te weten te komen over muziek. ”Jong geleerd is oud gedaan” al ruim voordat we de middelen hadden om het brein te bestuderen wisten we al, dat volwassenen profijt hebben van vaardigheden die men in zijn of haar jeugd leert. Maar nu pas weten we wat voor soort profijt men heeft.
Erik Scherder, Hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, geeft zelf door het hele land lezingen over de positieve invloeden die muziek educatie heeft op het brein van volwassenen en kinderen. Daarom hebben wij deze Dj les/Algemene Muzikale Vorming les vormgegeven. Het is een groepsles vormgegeven voor kinderen, jongeren en volwassenen om kennis te maken met muziek.

Kinderen
Bij deze groepsles wordt er kennis gemaakt met verschillende instrumentjes, ritme, melodie, improvisatie en samenspel. Door middel van speelse oefeningen en kleine spelletjes worden de basisvaardigheden, die men gebruikt bij het spelen van muziek, aangeleerd. De kinderen zullen ritmes naspelen op gehoor en ze uiteindelijk zelf maken. Zo leren ze bijvoorbeeld ook melodieën nazingen, welke instrumenten er zijn, zelfstandig melodieën maken en samenspelen in een groep. Aan het einde van iedere les zullen de kinderen de geleerde vaardigheden toepassen op de manieren zoals professionele DJs ook te werk gaan!

Jongeren
Deze groepsles zullen we de basisvaardigheden verder uitdiepen en dezelfde instrumentkeuzes aanbieden. Dit werkt het best, als men zelf in een band speelt of graag kennis wilt maken met nieuwe instrumenten. We gaan dan in op de individuele timing van iedereen en hoe die bijdraagt aan de sound van de groep. Ook kijken we naar de het improvisatievermogen, de groepsdynamiek en de leergierigheid. Aan het einde van iedere les zullen de jongeren de geleerde vaardigheden toepassen op de manieren zoals professionele DJs ook te werk gaan!

Volwassenen
Voor deze groepsles kunt u denken aan een zanggroep of een hobbyband en/of een teambuildingevent voor uw bedrijf. Hierbij zal er eerst een goed gesprek gepland worden en naar gelang van uw wensen en verlangens, zal er een programma worden samengesteld.

 

Groep Duur Per les Totaal
Groep van 4 of 5 personen 45 minuten € 11,09 p.p. € 210,71
Groep van 3 personen 45 minuten € 14,79 p.p. € 281,01
Groep van 2 personen 30 minuten  € 14,79 p.p. € 281,01

Contact

06 213 333 23
Platinastraat 12E
2872 ZX Schoonhoven

Silver Sound Studio  © 2024

Silver Sound Studio V.O.F.  - 85033251